Voor 19:00 uur besteld, morgen ontvangen. Vanaf € 50 - gratis bezorgen
0900-BERRYDEMEY | (0900-2377933)
€ 0,05 pm
Vragen ?
Kies je taal:
[close]

Afvallen met voedingssupplementen

BCAA's ProElite
€ 22.50
(14 Review(s) )
Casein Plus 1 Kg
€ 39.95
(3 Review(s) )
Red Berry Energy
€ 14.95
(20 Review(s) )
Weight Loss ProElite
€ 24.95
(17 Review(s) )

Afvallen op de juiste manier

Als iemand zegt: ik ben afgevallen, dan is de reactie meestal automatisch positief. Als je te dik bent, dan is afvallen toch het gezondste wat je kunt doen? Was het maar zo simpel. Als mensen me vragen hoe ze het beste kunnen afvallen – en dat gebeurt vaak – dan moet ik eerst uitleggen dat er zoiets bestaat als een goede manier van afvallen, en dus ook een slechte manier van afvallen.

Afvallen door spiermassa

Dat overgewicht ongezond is staat als een paal boven water, maar als dikke mensen afvallen doordat ze op dieet gaan, dan worden ze daar meestal niet gezonder op. Dat komt omdat niet zozeer een hoog lichaamsgewicht ongezond is, maar teveel vet. Onderzoekers denken dat te grote vetlagen verbindingen afscheiden die de kans op suikerziekte, hartaanvallen en sommige vormen van kanker verhogen. Spierweefsel is juist gezond. Spieren geven verbindingen af die ons gezonder maken. Myokines, heten ze.

In veel dikke mensen is het evenwicht tussen vet en spieren verstoord. Er is teveel vet ten opzichte van de hoeveelheid spier. Afvallen is gezond als dat betekent dat de vet massa kleiner wordt en de spiermassa constant blijft, maar afvallen is juist ongezond als vooral de spiermassa afneemt. En dat is precies wat in de praktijk te vaak gebeurt: mensen die afvallen gaan minder eten en doen verder niets. Het gevolg is dat ze misschien nog meer spieren verliezen dan vet. Op die manier afvallen is niet goed.

Afvallen in combinatie met krachttraining

Gelukkig is daar iets aan te doen. Krachttraining houdt spieren sterk, uitgekiende cardiotraining kan afslankers een zetje in de rug geven. Een goed samengestelde voedingswijze, met voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten, helpt de spieren vasthouden. Afvallen? Ja maar dan wel vet verliezen met behoud van spiermassa of zelfs spiermassa bijkomen. Op deze manier zal je in kilogrammen dus niet zo veel afvallen. Je verliest wel degelijk vet, maar je zal minder afvallen omdat je spieren behoudt.

Lees mijn blog “het alles zeggen de 15 stappenplan voor vet verlies” en je begrijpt dat het resultaat van minder eten en afvallen niet altijd hetgeen is wat je voor ogen hebt.