Stop met wegen!

Geschreven door Anne 30-01-2019 0 Comment(s)

Oke, misschien een iets te drastische uitspraak want niemand gaat dood van staan op de weegschaal.  Maar lieve sporters, vergeet alsjeblieft de spiegel niet. Er zijn meerdere tools om te analyseren in hoeverre je je doel behaalt. Als je het slechts laat afhangen van een apparaat als de weegschaal, maakt dat je misschien onterecht ongelukkig.

 

Wie herkent dit niet, je bent fanatiek aan het sporten en stiekem verslaaft aan het momentje op de weegschaal. Sterker nog, dat weegschaal-momentje kan zich uiten in obsessief gedrag. Maar waarom nu precies? Kun je op de weegschaal meten of je bent afgevallen of aangekomen? Ja. Kun je op de weegschaal de juiste compositie van je lichaam aflezen? Nee. En laten we eerlijk zijn, daar draait het toch grotendeels om? Meestal stel je een doel zoals: “ik wil minder vet op mijn buik, mijn doel is een mooie strakke buik en mijn armspieren meer ontwikkelen.” Elke dag op de weegschaal staan maakt je niet gelukkiger hierin. Puur omdat het zo weinig zegt over jouw progressie en de blokjes die op je buik verschijnen. Wat helpt: neem voldoende hoogwaardige eiwitten. Behalve dat voldoende eiwitten nodig zijn voor een optimaal spierherstel, geeft het ook een verzadigd gevoel. Ideaal dus als je af wilt van al dat gesnoep!

 

Ik raad aan om foto’s te maken. Maak before- and after foto’s van je lichaam. Dus bij de start maak je een foto en dit herhaal je iedere maand. Wedde dat jij tot je grote blijdschap verschil ziet? (Mits je niet loopt te lanterfanten in de gym en niet alles eet wat los en vast zit.) Uiteraard verbieden we je niet om te wegen, want he, om spieren te zien moet je vet verliezen. Wat voor verwarring kan zorgen: creëer je meer spiermassa dan weegt dat in verhouding nog zwaarder dan vet! Laten we vooropstellen: de maandelijkse foto en spiegel, zijn hierin onmisbaar. Bereid je voor op de 3-maanden foto, als je die hard aan je doel hebt gewerkt gaat deze foto je intens gelukkig maken. Succes!

 

Ik ben Anne Gozoglu. Ik ben een sport/health freak en schrijf blogs over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!