Voor 19:00 uur besteld, morgen ontvangen. Vanaf € 50 - gratis bezorgen
0900-BERRYDEMEY | (0900-2377933)
€ 0,05 pm
Vragen ?
Kies je taal:
[close]

Arginine ProElite werkt!

16 mei 2018

Een arginine supplement werkt normaal gesproken waarschijnlijk maar enkele weken. Arginine ProElite is anders. 

Arginine is een zeer nuttig sport-supplement dat in de laatste 20 jaar vaak is onderzocht. “Arginine werkt” is eigenlijk de enige conclusie die ik kan trekken. 

Het aminozuur Arginine zorgt ervoor dat het lichaam sneller ammonia afvoert. Wanneer een sporter het neemt voor zijn training wordt hij minder snel moe. Bij intensieve trainingen breken zij een deel van de eiwitten af en zetten die om in energie. Het afbraakproduct dat daarbij vrijkomt is ammonia. Eiwitten en BCAA’s helpen bij het beschermen van de spiermassa bij deze afbraak. De toename van concentratie ammonia zal niet verhinderd worden. Sterker nog de concentratie ammonia zal hierdoor zelfs iets verhogen. Het resultaat is vermoeidheid. L-Arginine vermindert deze vermoeidheid. 

Het meest bekent is dat L-Arginine in het lichaam wordt omgezet in stikstofmonoxide (in het Engels (‘nitrogen oxide’, ook wel NO genoemd). Deze stof maakt bloedvaten wijder. Wanneer bloedvaten wijder zijn kunnen zij meer zuurstof en brandstof naar actieve spieren transporteren. Hierdoor kan L-Arginine prestaties verbeteren.

Een andere manier waarop L-Arginine een sporter zijn dienst kan bewijzen is raadselachtiger, het minst onderzocht, maar misschien wel het meest interessante voor sporters. Fundamenteel onderzoek wees uit dat L-Arginine spierweefsel na intensieve inspanning sterker maakt omdat het rondzwevende stamcellen aantrekt en deze verandert in spiercellen. Hoe meer stikstofmonoxide aanwezig, des te beter dit proces verloopt.

L-Arginine kan ook werken als afslankmiddel, alhoewel we nog niet precies begrijpen hoe dit werkt. Onderzoeken wezen uit dat mensen die afvallen meer vetmassa verliezen en minder spiermassa wanneer zij elke dag een paar gram L-Arginine nemen. So far so good. 

Minder positieve effecten bleken ook uit studies.  Bij proefpersonen die voor een langere tijd arginine krijgen  nemen veel van de genoemde effecten na verloop af.  De reden hiervoor is dat het lichaam na een tijdje arginine gaat zien als een toxische stof die het lichaam gaat afvoeren.  Darmcellen nemen dan minder arginine op. Ook gaat het lichaam het enzym arginase aanmaken. Deze stof zet arginine om in ureum. Het duurt misschien dagen of zelfs wel weken, maar uiteindelijk zal dit proces de werking van een supplement met arginine verminderen en uiteindelijk zelfs verliezen. Niet die van Arginine ProElite!

In Arginine ProElite hebben wij arginine gecombineerd druivenextract Vitis vinifera en extracten uit de pijnboom Pinus sylvestris. In deze stoffen bevinden zich zogenaamde proanthocyanidines. Deze verbindingen remmen de werking van arginase en zorgt er op deze manier voor dat arginine zijn werk goed kan blijven doen. Hierdoor wordt Arginine ProElite in een klap een super arginine supplement. Arginine werkt niet alleen optimaler, maar blijft ook zijn functie behouden. 

Het meest opzienbarende onderzoek verscheen enkele jaren geleden in BJU International. In het onderzoek gebruikten mannen 80 mg proanthocyanidine en bijna 3 gram L-Arginine per dag. In plaats dat de arginine zijn werking verloor begon het beter te werken na mate de tijd verstreek.

 

Rev Bras Med Esporte. 2007 Mar/Apr (13)2:112e-115; Journal of Sports Science and Medicine (2005) 4, 314–322; J Strength Cond Res. 2010 Apr;24(4):1082-90; Exp Mol Med. 2010 Jul 31;42(7):524-32; J Strength Cond Res. 2010 May;24(5):1306-12; Phytother Res. 2011 May 27. doi: 10.1002/ptr.3462. [Epub ahead of print]; BJU Int. 2010 Oct;106(7):1030-3.

 

 

 

 

Reacties

Plaats jouw reactie
[+Plaats nieuwe reactie]
Jouw naam
Email adres
Bericht
Security Code