Voor 19:00 uur besteld, morgen ontvangen. Vanaf € 50 - gratis bezorgen
0900-BERRYDEMEY | (0900-2377933)
€ 0,05 pm
Vragen ?
Kies je taal:
[close]

Langer leven door Vit & Mineral ProElite?

31 mei 2018

Langer leven door Vit & Mineral ProElite?

Keihard kan ik het natulijk niet bewijzen. Wel zijn er genoeg gedegen wetenschappelijke onderzoeken geweest waarvan de resultaten niet liegen. Voor mij genoeg om Vit & Mineral ProElite (bijna) iedere dag te gebruiken.

Nog niet zo lang geleden hebben voedingswetenschappers de voeding van ouderen onder de loep genomen in diverse studies. Al veel langer zijn soort gelijke onderzoeken gedaan bij jongeren en jong volwassenen. Studies waarvan je eigenlijk van te voren al kunt raden dat deze doelgroepen positief reageren op goede voeding. Van ouderen wist men eigenlijk niet precies wat zij aten, hoeveel eiwitten, vitamines en mineralen zij binnen kregen. Dacht men werkelijk dat juiste voeding minder belangrijk voor hen was? Ouderen takelen af, iets waar je niets tegen kunt doen. Right?

Sinds de studies over voeding en ouderen weet men dat er wel degelijk iets te doen is aan het aftakelproces. Gerenommeerde epidemiologische studies bewijzen keihard dat de manier van leven kan bepalen of iemand 65 of 85 wordt. Voedingswetenschappers kijken sinds een jaar of 15 om deze reden naar de voeding van ouderen.

Het is schrikbarend als je beseft dat de voeding van de meeste ouderen niet in orde is. En niet een beetje, veel ouderen zijn gewoon ondervoed! Een wetenschapper stelde  “Het is te gek voor woorden. We leven in een rijk land. In dat rijke land zijn ouderen massaal ondervoed”.

Ook in veel andere Europese landen is het niet beter. In Italië volgden onderzoekers van de Universiteit van Padua een groep van 70-plussers voor 10 jaar lang. De conclusie was dat de helft van de groep te korten aan vit A en diverse vit B soorten te hebben. In sommige gevallen zelfs een te kort aan vit C. In dit onderzoek keek men naar vitamine A, B en C. Een grote kans dat ook aan andere vitamines een te kort was.

Veel ouderen worden, ondanks een te kort aan vitamines ook 80, 90 en soms wel 100 jaar. Hoe oud zouden zij worden als ze wel genoeg vitamines zouden krijgen en hoe zou hun gezondheid zijn?

Als je ook realiseert dat de voeding van tegenwoordig veel minder voedingswaardes bevat dan vroeger is het voor mij een simpele optelsom.  Ik gebruik al jaren extra vitamines en mineralen en ben zeker van plan de aankomende jaren trouw mijn Vit & Mineral ProElite te blijven gebruiken.

Vit & Mineral ProElite een ander speciaal ontwikkeld Berry de Mey Nutrition Pure Source product.

J Nutr Health Aging. 2011 Feb;15(2):99-103; Nutr J. 2007 May 2;6:10; Eur J Clin Nutr. 2009 Apr;63(4):558-65; Int J Vitam Nutr Res. 2004 Mar;74(2):161-8; J Am Med Dir Assoc. 2008 Mar;9(3):162-7; Int J Food Sci Nutr. 2011 Jun;62(4):318-27.

Reacties

Plaats jouw reactie
[+Plaats nieuwe reactie]
Jouw naam
Email adres
Bericht
Security Code